Holy Serbia

У ИЗРАДИ | UNDER CONSTRUCTION

О НАМА

Друштво радио-аматера “БОГОЈАВЉЕЊЕ” је самоиницијативно и спонтано настало као израз жеље и тежње да се радио аматерима света представи Српско историјско,уметничко,научно и верско наслеђе које чине многобројни Манастири , истакнуте личности који су делима задужили Српски народ и човечанство,јер, "...сваки је народ славан који има велика дела,али сваки народ може остати без славе ако му дела остану незнана..."Друштво “БОГОЈАВЉЕЊЕ” ће се држати искључиво Српске историје,личностима које су кроз историју делима и чињењем задужили Србију и Српски народ. Срби су као народ Православни Хришћани о чему немо сведоче бројни Манастири и Цркве старији често више од хиљаду година.Како су као такви често били на мети пљачки и рушења од стране бројинх освајача и они ће бити део тематике програма диплома Друштва.

RU

RU

ikona Bogojavljenje

БОГОЈАВЉЕЊЕ  –  Празник који православни хришћани прослављају 19. јануара не зове се БогојављАње. Празник се зове БогојављЕње (са е уместо а). Облик глаголске именице јављење настао је од свршеног глагола јавити се, а јављање од несвршеног јављати се, а приликом Христовог крштења на Јордану, Бог се јавио, а не јављао.

Друштво ће се такође држати и наше вишевековне слободарске историје, током које смо увек били на правој страни, и трудићемо се да кроз програм диплома отмемо из заборава личности и догађаје у којима су многи наши преци дали несебично своје животе.

Трудићемо се да из тмине заборава на светлост дана извучемо јунаке знане и незнане, ратнике и страдалнике, који су борећи се и гинући за нашу слободу и кад им је најтеже било, певали “…Тамо далеко…”

Што се тиче Православног аспекта нашег рада, желимо да прикажемо Српске Светиње старе и до хиљаду година, које су да би се лакше браниле од бројних освајача подизане у тешко приступачним крајевима изолованим од света, и данас изоловане, неми споменици и сведоци прохујалих векова, али су и такви дали немерљив допринос очувању Српског етоса, Православне вере, културе, предања и писма.

Србија је држава у којој постоје верници, светиње и активно свештенство многих конфесија са којима Православни Срби Богу хвала живе у слози и миру, уз међусобно уважавање и нада све узајамно поштовање. Нека тако и остане.

Сви добронамерни радио-аматери су добродошли на овај сајт.

Желимо да вас кроз овај програм упознамо са нашом верско-историјском заоставштином, дубоко уверени да је добро да се међусобно боље познајемо, јер само тако можемо у заједници народа света градити боље сутра за људски род.

Посећујте овај сајт, да би сте били упознати са активностима везаним за наш програм диплома, а ми Вам желимо успешан “лов” на дипломе!

Савет Друштва

YU1RA-YT1WA-YU1U-YU5TM-YU5T-YU1OR

73!

Оснивачи друштва ”Богојављење”

YU1JB

Јован Бандин, Београд

YU1FI

YU1FI

Срђан Лекић, Шабац

YU1PV

YU1PV

Драган Петровић, Ваљево

YU1RA

YU1RA

Синиша Радуловић, Београд

YU1U

YU1U

Драги Живковић, Београд

YU3A

YU3A

Бошко Миланков, Сомбор

YU4SRB

Димитрије Видић, Београд

YU5DR

YU5DR

Драган Ружичић, Дивци

YU5TM

YU5TM

Тихомир Мишковић, Шабац

YT1T

YT1T

Живота Томић, Шабац

YT1Q

YT1Q

Душан Варићак, Крагујевац

YT1WA

YT1WA

Звонко Цоља, Београд

YT5FD

YT5FD

Славко Ранковић, Лајковац

YT5M

YT5M

Васа Вујановић, Шабац

YT4ZZ

Радић Маленовић, Деспотовац